Bodem uitputting en ons leven.

Dr. Weston A.Price kwam in 1939 met bijzondere conclusies die hij publiceerde. Ondanks dat deze tandarts een atheïst was, zijn bevindingen waren opmerkelijk en leerzaam. Een waarschuwing aan de mensheid!

Dr. Weston A.Price kwam in 1939 met bijzondere conclusies die hij publiceerde. Ondanks dat deze tandarts een atheïst was, zijn bevindingen waren opmerkelijk en leerzaam. Een waarschuwing aan de mensheid!

Vele mensen nemen dit probleem van bodemuitputting niet ernstig genoeg, omdat ze er niet van bewust zijn. Sommigen zeggen dat we eenvoudig de bodem weer kunnen aanvullen.

In het programma van de Schepping worden mineralen tijdelijk uitgeleend aan de planten en dieren. De teruggave is van essentieel belang....

Wanneer wij beseffen hoeveel mineralen mens en dier nodig hebben, kunnen wij een voorstelling maken van de moeilijkheden om onze weide- en landbouwgrond de mineralen te verschaffen die plantengroei en voedselproductie mogelijk maken.

Voor bijvoorbeeld een opbrengst van 8000 kg tarwe in Nederland is 100 kg fosfor vereist. De bodem is ontdaan van zijn calcium, hoewel dit mineraal gewoonlijk niet in zulke geringe hoeveelheden in de bodem zit en ook niet zo snel verdwijnt als fosfor.

Bij een hectare aan grond met een toplaag van 20 cm spreken we van 2 miljoen kilogram grond per hectare. Duizend kilogram hiervan is fosfor in verschillende vormen, waarvan sommigen niet opneembaar zijn voor planten.

Doordat extern fosfor uit landen als Marocco wordt aangevoerd in de landbouw is uit eens voorbij. Het bijna onoverkomelijke probleem bij intensieve landbouw is dat er geen voeding is in het voedsel. Gewassen worden gemanipuleerd als hybride of zelfs met GMO-technieken. Door kunstgrepen uit te voeren bedachten we kunstmest. 

De Verenigde Naties mag dan roepen dat iedereen recht heeft op voedsel, de feiten zijn dat ze falen in dit systeem van uitputting door het woordje voeding te vergeten. De uitputting van natuurlijke mineralen is de grootste uitdaging voor de mensheid in dit systeem.

2018 Arnhem

Share this page